Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПремиерът на България съобщи бомбастична новина за

...
Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПремиерът на България съобщи бомбастична новина за
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България може спокойно да каже вече, че газовия хъб Балкан го има

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът на България заяви бомбастична новина за газовия хъб Балкан. Бойко Борисов направи това след съвещанието на Министерския съвет.

С разширението на  газ охранилището „ Чирен “, с интерконекторните връзки и с присъединяване на страната ни в терминала за втечнен  газ  България на процедура към този момент интензивно работи по самодейността „ Три морета “. Докато другите още приказват, ние към този момент строим и построяваме. Това съобщи министър-председателят  Бойко Борисов  на днешното държавно съвещание, на което изпълнителният шеф на „ Булгартранс газ “ Владимир Малинов рапортува развиването на три основни енергийни планове.

" Тази седмица стартирахме социална поръчка за доставка на съоръжение и създаване на интерконектора България-Сърбия. На територията на България е 62 км. Стойността за тази социална поръчка е към 144 млн. лева “, съобщи Малинов. Изпълнителният шеф на „ Булгартранс газ “ посочи още, че в границите на актуалната седмица се откри и социална поръчка за правене на работен план за замяна на надземното съоръжение на  газ овото вместилище „ Чирен “. „ То е извънредно значим детайл от  газ опреносната инфраструктура на страната, ще даде още по-голяма опция за диверсификация и за обезпечаване сигурността на доставките и енергийната сигурност “, добави Владимир Малинов. Изпълнителният шеф на „ Булгартранс газ “ рапортува също, че след решението на Комисия за защита на конкуренцията, „ Булгартранс газ “ към този момент е пълновръстен акционер и участник в терминала за полутечен природен  газ  на територията на Гърция.

„ Това са три значими плана, и трите са подкрепени от Европейска комисия като планове от общ интерес. Те са подкрепени от всички наши сътрудници и доста ще допринесат за сигурността на България. С реализацията им България ще затвърди своята роля на  газ овата карта на Европа и ще продължи да бъде един предвидим сътрудник и незаобиколим фактор “, означи Малинов.

„ Проектите са извънредно значими и за нашите съседи, на които даваме същите тези благоприятни условия, които има и България “, уточни от своя страна министър-председателят  Бойко Борисов . Премиерът посочи, че разширението на  газ овото вместилище „ Чирен “ с потенциал до над милиард куб. метра  газ  е обвързвано и с българската инвестиция в терминала за втечнен  газ  в Гърция, както и с интерконектора с Гърция. „ С интерконекторите България може умерено да каже към този момент, че  газ овия  хъб   Балкан  го има и ние сме главен разпределител в тази сфера “, добави в умозаключение министър-председателят, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР